Welke accessoires zijn handig voor in je woonkamer?

In een woonkamer moet geleefd kunnen worden. Met comfortabele meubelen en een eigen stijl kom je een heel eind. Maar om van je huis echt je thuis te maken, heb je niet in de laatste plaats de juiste accessoires nodig. In dit artikel geven we een overzicht van dit soort accessoires.

Grote meubels als een bankstel of een tv-kast zijn vaak net iets te ‘basic’ om er je woonkamer een persoonlijke touch mee te geven. Met kleinere accessoires gaat dat vaak een stuk gemakkelijker. Met kamerplanten bijvoorbeeld. Hiermee laat je jouw huis echt ‘leven’. Onderzoek wijst daarnaast uit dat mensen zich beter voelen met kamerplanten in hun huis. Je kan meerdere kleine plantjes in de vensterbank zetten, maar het is vaak mooier om te kiezen voor één grote kamerplant. Naast de plant zelf, kan ook de pot waar hij in staat veel betekenen voor de uitstraling van je woonkamer.

Aan de muur
Kunst aan de muur is ook een goede manier om je woonkamer sfeervol en persoonlijk te maken. Originele doeken zijn vaak prijzig en niet voor iedereen te betalen. Maar een ingelijste poster van een bekend of onbekend werk, is vaak net zo effectief. Op internet zijn er genoeg sites te vinden waarop je enorm veel mooie ingelijste illustraties, prints en posters kunt bestellen. Ook een grote spiegel aan de muur kan veel bijdragen aan de woonkamer. Een spiegel is niet alleen erg praktisch, maar zorgt er ook voor dat je woonkamer een stuk groter lijkt dan hij feitelijk is. Handig voor als je het moet doen met een wat kleinere woonkamer.

Bijzettafel
Ook onmisbaar in iedere woonkamer: een handige bijzettafel. Een bijzettafel schept ruimte voor enkele persoonlijke spullen als fotolijstjes, sfeervolle waxinelichtjes in leuke houders, een stapeltje van je favoriete magazines, etc. Daarnaast zijn dit soort tafels ook enorm handig om een kopje koffie of thee op weg te zetten. Ook een poef of voetenbankje in de woonkamer is erg handig. Hiermee verhoog je op de eerste plaats het comfort. Echter, plaats je er een dienblad op, dan heb je er tevens een prima bijzettafeltje bij. Het assortiment van voetenbankjes is enorm, dus er is altijd wel een geschikt model verkrijgbaar, hoe je hem ook wilt gebruiken.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *