De geschiedenis van de garderobekast

Tegenwoordig is bijna iedereen wel in het bezig van een garderobekast. Als we het hebben over een garderobekast dan denken we al snel aan een staande kast waarin u uw kleding kwijt kunt. Wist u dat dit vroeger nog niet het geval was als men sprak van een garderobekast? Wist u dat het woord garderobekast afstamt van het Oude Frans? Hieronder vindt u meer informatie over de geschiedenis van de garderobekast.

De naam ‘garderobekast’

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, stamt het woord garderobekast af van het Oude Frans. In het Oude Frans sprak men namelijk van warderobe, wardereube en garderrobe. Warder betekent ‘te bewaren, te beschermen’ en robe betekende ‘kledingstuk’. Tezamen spreken we dus over een ‘te bewaren kledingstuk’ en ’te beschermen kledingstuk’.

De opkomst van de garderobekast

Ondanks dat een garderobekast nu veelal een staande kast is, was dit vroeger nog niet het geval. Eeuwenlang was namelijk een kist het meubelstuk waar mensen hun kledingstukken in opborg. Pas in de 17e eeuw, ontstonden de eerste staande garderobekasten. Echter waren deze alleen maar weggelegd voor de machtige edelen of rijke kooplieden onder de bevolking. In de loop der tijd verving de consument de kisten voor muurkasten. Doordat de bevolking recentelijk steeds meer spullen kwijt moeten zijn deze muurkasten niet voldoende om hun spullen op te bergen. Vanaf de jaren 90 is een garderobekast dan ook een gebruikelijk meubelstuk van de consument.

Steeds meer mogelijkheden en soorten kasten

Door de jaren heen zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van kledingkasten ontstaan. U kunt tegenwoordig kiezen uit draaideur-, zweefdeur-, schuifdeur- en speciale linnenkasten. Wist u bijvoorbeeld dat u uw garderobekast volledig op maat kunt laten samenstellen? Bent u het opvouwen van kleding ook zo zat en wilt u liever gewoon uw kleding ophangen? Dan kunt u eenvoudig de keuze maken om de garderobekast te voorzien van extra hangrekken.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *