Hoe bepaal je de kleur van je bank?

Als je je woonkamer binnenloopt is de bank toch wel een van de meest opvallende meubelstukken. Het is daarom van belang om hier goed over na te denken en het is dus ook een vrij belangrijke en moeilijke keuze om te maken. Wat voor model bank moet je kiezen, ga je voor een tweezitsbank of een driezitsbank? Van welk materiaal moet de bank zijn gemaakt? En misschien wel het allermoeilijkste, welke kleur moet de bank zijn?

Kleurcombinaties
Er zijn online verschillende complete interieurs te bekijken, waarbij de kleurcombinaties vanzelfsprekend lijken. Maar dit is zeker allemaal niet toevallig, er is hier erg goed over nagedacht. We geven je in deze blog een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een bank.

Lichte en donkere kleuren

Bij het kiezen van de bank moet er rekening gehouden worden met de kleuren van de rest van de woonkamer. Een lichte kleur bank kan mooi zijn met bijvoorbeeld een donkere vloer, maar kan juist weer flets ogen met een lichte kleur muur. Een donkere kleur bank kan juist weer erg aanwezig zijn in de woonkamer.

Kleur bank
Sommige mensen willen graag een witte kleur bank. Bedenk hierbij van te voren alvast om een bank te kiezen die losse hoezen heeft, zodat je hem makkelijk kan reinigen. Een bank met een grijze kleur is makkelijk te combineren met veel kleuren, maar die ook een mooie eyecatcher vormt in de woonkamer. Door te spelen met de structuur van de stof kan de bank meteen anders ogen en een wat stoerdere uitstraling krijgen.

Lichtinval in de woonkamer

Bekijk van te voren verschillende plaatjes op het internet of in woonbladen, zodat je een idee krijgt van wat je mooi vindt en graag zou willen hebben. Zo kun je zien hoe bepaalde kleurcombinaties bij elkaar staan. Vraag in de woonwinkel altijd of er een mogelijkheid is om een stokje stof of kleurstalen mee naar huis te nemen. Zo kan er worden gekeken hoe de kleur staat in het huis en hoe het eruit zit met de lichtval in de woonkamer. Dit is wellicht anders dan in de winkel.

Opvrolijken met accessoires
Een bank gaat normaal gesproken zo’n vijf tot zeven jaar mee. Dit is best een lange tijd, dus je moet de bank niet te snel zat raken. Het is leuk om een bank te kopen in een hele opvallende kleur of bank uit een bepaald seizoen, maar het gevaar is dat je hier snel op uitgekeken kan raken. Kies daarom dus een bank met een neutrale kleur. Je kunt de bank altijd opvrolijken door middel van kussens en andere accessoires in het huis De kleur van de bank is dus een belangrijke keuze, maak deze dus niet te snel. En ga uiteraard langs in showrooms, bekijk veel afbeeldingen online en in woonbladen, zodat je de beste beslissing kan maken!

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *