Hoe kies je een nieuwe vloer voor de woonkamer?

Een nieuwe vloer uitkiezen is een hele klus. Je kunt kiezen voor een strakke uitstraling, donker of juist licht, een harde of zachte vloer. Voor iedere stijl zijn mogelijkheden te over. De vloer is één van de grootste oppervlakken van de woonkamer, waardoor de kleur en het materiaal voor een groot deel de sfeer van je interieur bepalen. Des te belangrijker om vooraf goed te bedenken wat je wilt. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe vloer.

Woonsituatie

De nieuwe vloer moet natuurlijk praktisch zijn voor jouw specifieke woonsituatie. Een gezin met kleine kinderen en huisdieren heeft bijvoorbeeld behoefte aan een vloer die tegen een stootje kan en makkelijk schoongemaakt kan worden. Een jong stel zonder kinderen vindt dat meestal weer minder belangrijk.

Kleur

De juiste kleur kiezen vanaf een klein monstertje is best lastig. Het is moeilijk voor te stellen wat de kleur precies doet op een vloer van 50m2. Daarnaast wil je ook nog graag dat de kleur goed combineert met de nieuwe meubels, je raambekleding en de muren. Sommige vloerspecialisten houden daar rekening mee en bieden grotere stalen die helpen om een beter beeld te vormen. Soms zijn er zelfs kleurstylisten aanwezig die precies weten wat kleur in jouw specifieke situatie kan doen.

Materiaal

Ga je voor een industrieel interieur, vintage, landelijk of kies je voor een mix? Stem het materiaal van je nieuwe vloer af op de gewenste look. Kies bijvoorbeeld voor een strakke gietvloer. Dat combineert bijvoorbeeld heel mooi met industrieel, modern of een vleugje retro.

Uiteindelijk blijft een nieuwe vloer uitkiezen een heel persoonlijke beleving. Maar met bovenstaande tips kun je voorkomen dat je prachtige vloer plotseling toch niet zo praktisch blijkt of veel donkerder oogt dan je vooraf had verwacht.

Een reactie

  1. Toen ik zelf op zoek ging naar een nieuwe vloer heb ik ook goed nagedacht over hoe lang ik met die vloer wilde doen. Je ziet bij heel veel huishoudens dat ze wel een mooie houten vloer willen maar niet elke vijf jaar de vloer willen behandelen, of vergeten om dit te doen. Dat is natuurlijk zonde van zo’n grote investering!

    oktober 19, 2016
    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *