Speelhoek inrichten voor de kinderen

Speelgoed in de woonkamer. De ergernis van heel veel ouders. Speelgoed slingert vaak in het rond en ligt soms door heel de kamer. Een leuke speelhoek waar kinderen voor zichzelf kunnen spelen is natuurlijk wel essentieel in de ontwikkeling van een kind. Maar hoe zorg je ervoor dat de speelhoek wel in het zicht blijft, onderdeel is van de rest van de woonkamer, maar toch echt een eigen plekje is voor de kinderen?

Kindermeubels van verschillende thema’s

Kindermeubels zijn er tegenwoordig in allerlei leuke thema’s. Is uw kind fan van Cars, Disney Frozen, Winnie the Pooh óf een echte prinses? Kies dan voor de leuke thema kindermeubels. Een leuke hoek met een kinderbankje, of schrijf tafeltje met stoeltje, kinderkast en een leuk speelkleed geeft kinderen het gevoel van een echt eigen woonkamertje. Kinderen vinden het vaak leuk als hun eigen plekje wat in een hoekje van de woonkamer is gesitueerd. Mogelijk tussen het eetgedeelte en het woongedeelte in. Heeft u een open trap in de woonkamer? Dan is de ruimte onder de trap vaak de beste plek voor de kindermeubels!

Kinderkasten om te stimuleren het speelgoed op te ruimen

Eigenlijk alle thema’s hebben ook leuke kinderkasten. De kinderkasten zijn soms gemaakt van metaal en anders van hout. Heeft uw kind een eigen kast van een aansprekend thema? Dan stimuleert dat om zelf het speelgoed netjes op te ruimen. Want zeg nu zelf. Het maakt het toch een stuk leuker als je het speelgoed in een eigen Frozen kast mag opruimen?

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *