Woning direct inrichten na een verhuizing verstandig?

Wanneer u een verhuizing in de planning heeft staan, is het verstandig om vooruit te denken en na te gaan welke zaken u wanneer geregeld wilt hebben. Enkele keuzes die u dient te maken zijn bijvoorbeeld:

  • Ga ik de verhuizing uitbesteden of zelf doen?
  • Ga ik tussentijds mijn spullen opslaan of laat ik mijn woning direct inrichten?
  • Wie wordt verantwoordelijk voor het verzorgen van materialen?

Bovenstaande vragen zijn allemaal vragen die je goed moet overwegen, hieronder een uitleg over welke keuze wij adviseren in welke situatie.

Experts inhuren voor een verhuizing

Het inhuren van experts als een verhuisbedrijf voor dit soort klussen neemt meerdere voordelen met zich mee, zo wordt er expertise in huis gehaald, zijn jouw eigendommen verzekerd zodra er iets mee gebeurd (mits het verhuisbedrijf verzekerd is, controleer dit dus goed!). Door de expertise van een extern verhuisbedrijf wordt de kans op schade of kapotte eigendommen volledig ingedekt. Wanneer je namelijk zelf met vrienden en/of familie aan de slag gaat bestaat de kans dat er producten zullen sneuvelen, deze schadegevallen kunnen niet verhaald worden op een persoon, daarnaast doe je dat uit principe niet bij vrienden of familie, aangezien ze je gratis helpen.

Voordelen van het direct inrichten bij een verhuizing

Wij adviseren (als de mogelijkheid aanwezig is tenminste) om direct jouw nieuwe woning in te laten richten wanneer je gaat verhuizen. Soms is het niet mogelijk omdat het nieuwe huur of koopcontract nog niet van start gaat en is een tussentijdse opslag noodzakelijk. Deze situatie komt voor wanneer een woning verkocht is, de nieuwe woning nog niet toegankelijk is en er tijdelijk bij familie of vrienden ingetrokken zal worden. Op het moment dat je direct de woning in kunt, adviseren wij om voor de verhuizing de nieuwe woning grondig te reinigen zodat tijdens de verhuizing alle spullen direct neergezet kunnen worden om zo het aantal handelingen te beperken.

Een reactie

  1. Erika said:

    Goed artikel. Zelf ga ik ook bijna verhuizen (spannend!). Gelukkig kunnen wij bijna alle meubels meenemen. Het enige wat we nieuw willen gaan kopen is een nieuwe salontafel. We kiezen er wel voor om eerst al het andere te doen, zodat we een goed idee hebben hoe deze eruit kan zien (wat betreft kleur etc). maar voor de rest gaan we alles meteen onder handen nemen. Zijn we er tenminste vanaf!

    januari 23, 2017
    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *