Woonkamer gebruiken als werkplek

Veel mensen werken tegenwoordig één of meerdere dagen in de week thuis. In de eerste instantie lijkt dit vaak een ideale situatie totdat mensen zien dat het erg afleidend en oncomfortabel kan zijn om thuis te werken. Wij geven je een paar belangrijke tips over hoe thuis je efficiënt kunt werken en wat je daar allemaal voor nodig hebt.

De juiste meubels
Als je regelmatig thuiswerkt is het erg belangrijk dat je daar een werkplek voor inricht. Alleen een bureau of een tafel kan je daarbij al helpen, zo heb je genoeg ruimte voor je laptop en kun je ook comfortabel gaan werken. Daarnaast geeft het je meer overzicht en werk je daardoor gestructureerde en efficiënter.

Een goede houding
Als je thuiswerkt kun je al snel last krijgen van een slechte houding. Het is bijvoorbeeld niet goed voor je om te werken terwijl je op de bank zit, hierbij belast je je armen, rug en schouders te veel. Als je langer dan 2 uur achterelkaar gaat werken kun je het beste op een stoel achter een bureau of tafel gaan zitten. Deze moeten wel op de juiste hoogte ingesteld zijn zodat je een ontspannen houding kunt aannemen. Als je voor je werk gebruikt maakt van een laptop is het ook belangrijk dat je gebruikmaakt van een laptopstandaard en een muis anders is het te belastend voor je nek en je pols.

Geen afleiding
Veel mensen zijn snel afgeleid als ze thuis werken. Ze gaan even de boodschappen tussendoor doen, koken, opruimen of met de kinderen bezig het is allemaal erg afleidend. Daarom moet je voordat je begint met werken een planning maken waar je je gedurende de dag aan houdt. Het is ook belangrijk om je pauzes in te plannen, zo blijf je productief en gemotiveerd werken. Daarnaast kun je de televisie het beste uitschakelen en je telefoon op stil zetten als je thuiswerkt, want dit zorgt vaak ook voor afleiding.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *