Woonkamer uitbreiden met een veranda

De tuin is een steeds belangrijker onderdeel van onze leefomgeving. Zodra het weer het toelaat, doen we er bijna alles: koken, eten, loungen, werken, etc. Maar in een land als Nederland werkt het weer niet altijd mee. De oplossing? Een veranda.


Een veranda aan de woning vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Je zit er enerzijds droog en beschut, maar kunt anderzijds blijven genieten van de buitenlucht. Een veranda verbreedt dus je leefomgeving; hij creëert meer ruimte om de dingen te kunnen doen die je anders genoodzaakt bent binnen te doen. En dat past helemaal binnen de huidige tijdgeest, waarin de tuin net zo belangrijk gevonden wordt als de woning, zowel de inrichting als het comfort van de tuin.

Soorten veranda’s

Veranda’s zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn tot op de millimeter nauwkeurig te bestellen en zorgen dus bij iedere woning voor een perfect passend resultaat. Daarnaast kun je met een veranda alle kanten op qua afscherming en beschutting. Je kunt een veranda geheel open laten, maar er ook wat meer beschutting in creëren met één of enkele wandelementen, zodat je tijdens onstuimig weer lekker in de luwte zit.
Ook de wandelementen van een veranda zijn er in veel verschillende vormen. Zo heb je de keuze uit volledig dichte wanden, maar ook uit wanden die gedeeltelijk open zijn of die je met behulp van zogenaamde shutters zowel open als dicht kunt doen. Verder zijn er ook veel mogelijkheden op het gebied van schuifwanden. Voordeel van schuifwanden is dat je de veranda bij mooi weer open kunt zetten en bij slecht weer kunt afsluiten. Daarnaast zijn er ook speciale screens verkrijgbaar, die je heel eenvoudig aan je veranda ritst als het weer omslaat.

Inrichting woning doortrekken

Nu een mooie tuin minstens zo belangrijk is als een mooie woning, zien we ook steeds vaker een tuininrichting die nauw aansluit op de inrichting van de woning. Die trend manifesteert zich met name in het tuinmeubilair. De tegenwoordig populaire tuinmeubelen zijn door hun strakke, gedetailleerde afwerking haast niet meer te onderscheiden van meubilair voor binnen. Hoewel deze moderne tuinmeubels bestemd zijn voor buitengebruik, blijven ze een stuk langer mooi als ze in een veranda staan in plaats van in de open buitenlucht. Een veranda maakt het dus mogelijk om je tuin de inrichting te geven die in perfecte harmonie is met de inrichting in de rest van de woning.

Veranda’s en terrasverwarming

Om het hele jaar comfortabel in je veranda te kunnen zitten, is een aangename temperatuur geboden. Terrasverwarming en veranda’s vormen dan ook een gouden combinatie. De warmte blijft onder een veranda goed hangen, waardoor je meer van je terrasverwarming profiteert. De klassieke, staande patioheaters van weleer, zijn tegenwoordig verfijnd tot smalle, subtiele heatpanelen, die je eenvoudig tegen de muur of onder de overkapping bevestigt. Ze vallen nauwelijks op, werken elektrisch en geven geen rode gloed af. Zo blijft je tuin zelfs in een strenge winter een aangename plek.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *