Trendy woonkamer met sloophout

Steigerhout en sloophout zijn ontzettend trendy. We zien dit type hout veel in tuinmeubilair, maar ook in de woonkamer, slaapkamer of keuken wordt sloophout steeds populairder. Waarom is dit ‘oude hout’ zo leuk?

Sloop- en steigerhout is ‘oud hout’ wat gerecycled wordt

Steigerhout is afkomstig van bouwsteigers. Meestal gaat het hier om vurenhout. Sloophout is hout wat al eerder is gebruikt en daarna is gesloopt om opnieuw te kunnen verwerken. Sloophout is vaak vuren- of grenenhout maar kan ook bijvoorbeeld eikenhout zijn. In elk geval gaat het hier om ‘oud hout’ wat gerecycled wordt om nieuwe meubels en accessoires van te maken. Het hout heeft hierdoor een verweerde en authentieke uitstraling en geeft warmte en sfeer aan je woonkamer. Deze sfeervolle meubelen en accessoires zorgen direct voor een originele en moderne twist in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handgemaakte steigerhouten eettafel als eyecatcher? Maar denk ook eens aan een mooie sloophouten salontafel, bijzettafel, dressoir of lampvoet of spiegellijst. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sloophout combineren in je interieur

Het leuke van sloophout is dat het prachtig te combineren is binnen elk interieur. Zo maak je van je woonkamer een unieke ruimte die echt bij je past door verschillende stijlen te mixen. Bijvoorbeeld een salontafel met versleten verfsporen kan een speels en warm contrast vormen in een woonkamer met een strak, modern interieur. Hou je zelf wel van een beetje klussen? Steiger- en sloophout kun je goedkoop aanschaffen. Zo maak je zelf de leukste meubels en accessoires voor in huis. Of pak je je eigen oude meubelen aan en geef ze bijvoorbeeld een whitewash voor een mooie gebleekte uitstraling.

Duurzame meubels van sloophout

De trend om sloophout of steigerhout te gebruiken voor meubels of accessoires ligt in lijn met de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Het hergebruiken van oud hout past precies bij deze ontwikkeling en ook interieurontwerpers laten zich er graag door inspireren.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *